Aki követi a Paks utánpótlásának életét, az tudja, Máté Roland a Tolna megyei klub egyik legnagyobb tehetségének, értékének számít. A Szombathelyről igazolt kapus, aki évek óta megbízhatóan teljesít paksi színekben, megkapta a nagy lehetőséget, alig tizennyolc esztendősen a felnőttekkel készülhet – igaz, egyelőre az NB II-es kerettel.

“A nyári felkészülést az NB2-es csapattal kezdhettem meg, így a felkészülési meccseken is ott léptem pályára nagyrészt.” – mesél boldogan a hálóőr.
“Nagy előrelépésként fogom fel, hogy a Paks második csapatával készülhetek, még ha a tétmérkőzéseken nem valószínű, hogy szerephez jutok, mivel az NB I-es keretben jelenleg négy kapus készül. Az, hogy egy csoportos lesz jövőre az NB II, azt jelenti, hogy a Paks úgymond biztos kieső, akárhányadik helyen végez, de természetesen az a célunk idén is, hogy minél feljebb kerüljünk a tabellán, ezzel a nagyon fiatal csapattal is. Rajtam kívül is több játékos csatlakozott a kerethez, a felkészülés közepén járunk, több edzőmérkőzéssel a hátunk mögött. Az első mérkőzést a Mórágy csapatával vívtuk –  általában alacsonyabb osztályú csapattal mérkőzünk meg először, így kapóra jött a vezetőségnek a mórágyiak felkérése. A mérkőzést – ahol kezdőként léphettem pályára, ami óriási megtiszteltetés volt számomra – 23-0 arányban nyertük meg. A második mérkőzést a PMFC második csapatával játszottuk, a végeredmény 2-2 lett. A pécsieknél a második félidőt a tavalyi NB II-es szezonban kiemelkedően szereplő Kozármisleny játszotta. A harmadik találkozón 3-1-re győztünk a Nagybaracska vendégeként. A következő mérkőzésen a Tolna gárdájával csaptunk össze, az eredmény 1-1-es döntetlen lett. Jelenleg a felkészülés negyedik hetében járunk, mindenkin látszik, hogy a sok edzés mennyit kivesz belőlünk, de bizakodva készülünk az augusztusban kezdődő bajnoki nyitányra.”

Reklámok